Project
Espai Natura

Category 
Best Implemented Project of Residential Estate

About the project
The project proposes apartments with transitional spaces — balconies, terraces and galleries — capable of providing users with intermediate spaces in between the interior and exterior. The building is surrounded with a buffer in between space. This exterior / interior in between spaces responds to the context following the solar orientation of the site. On the south-west façade facing the street, an in between gallery space have been designed to act as climate cushions to improve the building’s energy demands while providing at the same time livable temperature-controlled transition spaces. On the north-east façade, which overlooks the interior of the block, balconies of variable width between 1.80 and 2.50 m, provides to all the apartments an outdoor open space -terraces- that, thanks to its generous dimensions, allow all its users to develop outdoor activities. Thanks to the buffer in between spaces, we name to that type of dwelling: Garden Apartments

Location
Barcelona, Spain

Project implementation year
2020

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://www.addarquitectura.net/portfolio/espai-natura/
http://www.ondiseno.com/proyecto.php?id=2680

Applicant and authors of the project
BAILORULL add: «We understand architecture as a constellation system which is shaped by the distinct relationships between chunks of information.
Every piece of data establishes its own intensity and brightness within each project, creating a particular and unique constellation. Social, historical, environmental and health issues, are all organized across the human scale — movement, texture and body — defining each specific project.»

Other participants
Project director BAILORULL Architect Josep Puigdemont
Project collaborators BAILORULL Architect Julià Garcia Ferrando; Carlos Rocha; Martin Sunjic
Structure S4 Arquitectes Consultors Marc Bàrbara; Guillermo Barenys; Santi Tarrasón
Engineering Victor Barnés
Civil Engineering MARCOVE José Antonio Quesada; Joel Vives
Photos José Hevia

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

0