Project
Clubhouse, GS Medical College

Category 
Best Project of Public Building or Facility

About the project
A stand-alone structure, sitting amidst a large College Campus, hosting a fully equipped Gymnasium, Swimming Pool, Canteen, Guest House, etc, is a delight for Students & Staff both. The intent of the Design language was to have an institutional vibe with a Modern outlook, and a strong contemporary personality.
The primary facade material is terracotta brick with a combination of white terracotta jali. MS has been used extensively too to create a contemporary outlook & quick installation. The entry has been greeted with a large double-height feature partition of MS pipes which has been divided into small squares. These squares are then accentuated & made interesting with laser-cut silhouettes of Yoga Positions to encourage students to get fitter & flexible.
The volume has been kept simple & a few pockets of built mass have been protruded out to add a little greenery which makes the internal areas lively & filled with natural light.

Location
Ghaziabad, Uttar Pradesh, India

Project design year
2022

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://drive.google.com/drive/folders/1bn-0UYe_kLN37MWR-BAaBx7WBKx3cxHP?usp=sharing

Applicant and authors of the project
Studio An-V-Thot Architects Pvt. Ltd., a design consultancy firm with a passionate approach to nurturing new paradigms of architectural & interior designs, started in 2011 as a 2 person practice working out of a garage. Through the decade, the studio has evolved as a contemporary design practice with numerous projects of diverse nature, scale & sizes in its strong portfolio of works. Our portfolio has projects of varied scale, nature & budget including private residences, apartments, office spaces, healthcare projects, etc.
Project by Pratyoosh Chandan.

Status of the project
Under construction

 

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

21