Project
Oficinas PP

Category 
Best Implemented Restoration / Reconstruction Project

About the project
The project emerged as an intervention in the company’s old warehouses with the purpose of generating a work space that would promote employee physical and mental wellbeing.
The architectural program sought to enable new and better relationships and interactions through areas designed according to the collective and individual needs of each employee.
Throughout the project, this required constant communication with all personnel, from management to maintenance. The essential design was based on how to perceptively separate the staff operating within an office module. To this end, voids and green areas were created, which formed part of the route between zones. The exterior vegetation was adapted in street-facing canopies to create a thermal buffer on the south and main façade, contained by a permeable skin of oxidized steel.

Location
Tuxtla Gutiérrez Chiapas, Mexico

Project implementation year
2020

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://drive.google.com/drive/folders/14N8GwAss8JibmpgUVwHzDyvj4S9EWdVl?usp=sharing

Applicant and authors of the project
Apaloosa Estudio de Arquitectura y Diseño.
This has begun to change with the advent of a new generation of architects and new communication tools. Apaloosa, the office founded by Luis Armando Gómez Solorzano, belongs to that generation. Better than anyone else, he understood the opportunities offered by innovative technologies, to overthrow preconceived ideas such as the need to build monumental architecture or the need to migrate to large metropolitan centers to achieve a certain degree of visibility.

Other participants
Photographer: Carlos Berdejo Mandujano

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

0