Project
Re-tale

Category 
Best Implemented Interior Design Project for Public Space

About the project
This 7000 sq. ft area of the flagship is distributed in the ground, mezzanine, first and second-floor levels. The overall aesthetic of this very flagship is inspired by the Gandhara civilization. The detailed study of the art practices of civilization led to the making of informed choices concerning the material pallet and the aesthetic expression of the project. The facade of the store is designed in continuing rustic metal (Corten Steel) on the imagery of a lotus pond, where the corners of the carefully selected laser cut metal geometric pattern are folded upward to give an image of a lotus flower. The overall look of the facade is a depiction of a pond with floating lotuses in it. The continuing rustic metal sheet gives the facade a living character.

Location
Rawalpindi, Punjab, Pakistan

Project implementation year
2020

Applicant and author of the project
Syed Fawad Hussain