Project
Sea House

Category 
Best Project of Private Residence

About the project
A house for a family of six in the reclaimed land (Dubai).
The design concept was conditioned by the local climate – hot air and scorching sun. Terraces offer cool shade, and on the sea side, the storeys protrude one above another to shade the inner premises.
The façade along the road is stairs-like, with decorative pergolas and green plants. All of it makes the house look as a garden cottage where nature prevails over architecture.
Water is falling along the vertical wall in the center of the house, ensuring natural cooling. Stairs and elevators within are supplemented with a ramp for vertical communication.

Location
Dubai, United Arab Emirates

Project design year
2022

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://disk.yandex.ru/d/rvcqYA_H9mMXKw

Applicant and authors of the project
Archido, Vadim Kondrashev’s architectural bureau

Project status
Project

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

203