Project
Snow cloud pavilion

Category 
Best Project of Public Building or Facility

About the project
Snow cloud pavilion is an art unit that is demonstrated the very essence of the Swiss nature, and namely – the landscapes of the Julier Pass. Three sections within the pavilion demonstrate three most typical natural environments of Switzerland – the serpentinous road of the Julier Pass, dense woods, and rugged mountains with the clouds atop.
In summer, Zone 1 can be used for temporary exhibitions and art events.
Zone 2 at the 2nd floor can be used in winter thanks to the curved enclosures that reliable prevent any draughts. This level also embraces a warm coffee port and comfortable cabins where the travelers can have a rest.

Location
Julier Pass, Switzerland

Project design year
2021

Applicant and authors of the project
Matveev_archgroup

Project status
Design concept

THE ONLINE VOTING IS COMPLETED.
Thank you for your participation and support of the nominees! The laureates and finalists of the Premio del Pubblico (People’s Choice Award) were announced on November 15. 2022.

0