Project
VALA Huahin — Nu Chapter Hotels

Category 
Best Implemented Landscape Architecture Project

About the project
Impressed by the number of existing mature trees at site as well as the hotel’s philosophy in sustainability, landscape architect intentionally managed to preserve and enhance the natural heritage with the proposed design. Therefore, tree observation was rendered at site by landscape architect for the accurate positions with the numbering system to generate the base plan and supported data.
The level changes are strategically created to enhance the relationship between the existing topography and the proposed design. The result is to enhance the guest's experience as well as define the hierarchy of space.
The landscape design takes the advantage of the site orientation to the east-west by enhancing the visual perception of natural light, shade, and shadow with the landscape elements. The mesmerizing visual effects created by natural light are dominantly created at all times.

Location
Huahin, Prachuab-kirikan, Thailand

Project implementation year
2020

Project website
https://landscape-tectonix.com/en/work/view/1GZNGz/vala-main-hotel

Applicant and authors of the project
Landscape Tectonix Limited.
Established in 2009, TECTONIX is an internationally recognized and award-winning landscape design studio based in Bangkok, Thailand. Our design philosophy always aim to define a sense of place, to create the harmony between human and nature and to enhance the quality of life. The firm currently operates with 6 studios employing 60 professionals as multi-disciplinary team who deeply share their own talent and professional experiences with strong passion in design.

Other participants
Architects: The Office of Bangkok Architects (OBA)
Interior: Begray Bangkok
Photographers: W Workspace, DOF Skyground Film and Photography

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

16