Project
House for Dani and Luis

Category 

About the project
The house is located on the suburbs of Córdoba and is designed for an older couple. A continuous wall that gives the house a solid appearance of brick and stone, defines the façade and delimits the domestic space. Local labor was used for its construction, rescuing the Jesuit tradition in a creative way and materializing a reinterpretation of the calicanto. The position of the stones regulates the direction of the bricks where the composition, constitute a whole with variations in value and saturation in which the part, the brick, is always recognizable. The construction itself is the material expression of the house and give it a terracotta hue, creating a rustic and warm atmosphere.
All the rooms open to the garden through concrete frames, and only the two breaks of the house are materialized as calicanto, the barbecue and a small curved wall that borders an existing native tree.

Location
Córdoba, Argentina

Project implementation year
2021

Project website
https://www.vbrugg.com/casa-para-dani-y-luis

Applicant and authors of the project
vbrügg, personal creative space for experimentation and learning of the architect Valentín Brügger, a graduated and attached professor at the Facultad de Arquitectura, Urbanismo y Diseño of the Universidad Nacional de Córdoba in Córdoba, Argentina. In vbrügg's work it is mainly explored in a creative way with the material and form of the architectural envelope as a qualifier of the space and domestic living and also as a mode of artistic expression in the urban context.

Other participants
Contractors: Alejandro Raiman and Gabriel Cufre
Photographer: Gonzalo Viramonte

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

0