Project
LIGHT HOUSE

Category 
Best Implemented Apartment / Private House Interior Design Project

About the project
As a narrow north-south facing townhouse, the original building has 4 floors, 2 above ground and 2 below (the basement has a height of 5.5m and can be divided into 2 floors with only a small patio to provide light). Facing south as the main direction of light, it relies on a stairwell to connect the various floors and comes with a lift. After observing the site and realizing that no well landscape was around the site, we decided to make an inward facing construction within it. The original basement space occupied half of the whole area, but the existing lighting in the basement only allowed us to make some useless space out of it. In order to improve the utilization rate of the whole underground space and increase the lighting, we want to create a brand-new construction around the light indoors.

Location
No.1003, Building C, Shangdu World Trade Center, Zhengdong New District, Zhengzhou, China

Project implementation year
2022

Extra visual materials
https://youtu.be/accJY_wxd4o?si=NocQF2q6ltcfwBTd

Applicant
323 STUDIO aims to help a group of clients with a forward-looking vision who want to make experimental changes and reshape their living environment, and to provide professional technical guidance. We respect the originality of the project, its local character, and respond in dialogue with it. We search for a pure and streamlined design language and are committed to creating the unique characteristics of each project. We adhere to a design model of innovation and technology paralleled.

Author of the project
Fei Zhao

Status of the project
Implemented

2023 USERS’ ONLINE VOTING IS COMPLETED.

Thank you for your participation and support of the nominees!

List of the laureates is available here.

0