Project
Mountain House

Category 
Best Project of Private Residence

About the project
The idea of ​​the design started from the fact there were four old trees on the site, and we wanted to building the house without cutting or moving them, so we suggest building around the trees.
We divided the project into three levels according to the client need: one level for the parents, one level for the son and his wife, and a level above which connects these two levels and where recreational sports space is.
Project canopies can be mechanically opened and closed depending on sun move or manually. The windows of the valley side can be opened so that a windows becomes a terrace.

Location
Vancouver, Canada 

Project design year
2020

Project website
https://www.miladeshtiyaghi.com/Home/Building/10069

Applicant and author of the project
Milad Eshtiyaghi was born 1994 in Tehran, Iran. After graduating from high school, he entered the Faculty of Architecture and received Master’s degree in sustainable Architecture at IUST (Iran University of Sciences and Technology). Milad Eshtiyaghi created his own architectural office in 2016, he is currently designing architecture internationally. Milad seriously follows the minimalist, green and sustainable architectural style.

Status of the project
Conceptual design

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

1