Project
Pechatniki Metro Station

Category
Best Implemented Interior Design Project for Public Space

About the project
The artistic design of this Metro Station features a contrasting combo of black and white granite. Walls and ceilings are decorated with monochrome aluminum panels. Columns at the staircase elevator and regular stairs are located to make two Russian letters ‘П’, which is the first letter in the name of the station. At the same time, one of the letters is located upside down, as if to remind that the station has two sections — the above-the-ground and the under-the-ground ones.

Location
Pechatniki, South-East Administrative District, Moscow, Russia

Project implementation year
2023

Extra visual materials
https://drive.google.com/drive/folders/1GucfULxeGjBktOyC2noc7s9h_9gcUJ6P?usp=sharing

Applicant
LENMETROGIPROTRANS Research and Design Institute

Author of the project
Team Leader — D. Boitsov
Authors — N. Romashkin-Timanov, A. Ivanov, A. Potekhin

Project status
Implemented

2023 USERS’ ONLINE VOTING IS COMPLETED.

Thank you for your participation and support of the nominees!

List of the laureates is available here.

8