Project
Beautification project for Pisa

Category

Best Project of Public Space by Student

 

About the project

The designed site is closed to vehicular traffic, and the vehicle bridge will be replaced with a pedestrian one. Plus there will be sight seeing platforms, an amphitheater, a pier, and stairs leading up the fortress wall.

The six meters wide bridge is designed with a concrete foundation and metal structures that look quite lightweight and don’t interfere with the existing development. A temporary pavilion is designed in the old canal-lock. Its roof can be used as a stage, and the building itself as a summer coffee shop or a storage place. From the fortress wall that will be accessible by the disabled, too, great views of the Arno River and the city of Pisa open.

 

Location

Pisa, Italy

 

Project design year

2023

 

Applicant

Maia Starodubtseva

 

Authors of the project

Alina Konoplenko, Maria Starodubtseva, 5th year students, St. Petersburg State University of Architecture and Civil Engineering

 

Project status
Design concept

2023 USERS’ ONLINE VOTING IS COMPLETED.

Thank you for your participation and support of the nominees!

List of the laureates is available here.

85