Project
Granite quarry in Karelia — Renovation

Category
Best Project of Public Space by Student

About the project
The facility is designed in a unique location, amidst bare granite rocks. Lush and vivid coniferous trees make this place really stunning. The author wanted to leave the natural beauty as untouched as possible so that people coming here won’t even notice that it had been interfered into.

The center will include a recreation space with a petroglyph park, a hotel and some mountain huts for rent, administrative premises, and the museum of archeology.

The inspiration source was the wooden architecture of Karelia.

Location
Kem District, Karelia

Project design year
2023

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://disk.yandex.ru/d/iUj8xbQ55lIEGg

Applicant and author of the project
Polina Panteleyeva

Project status
Design concept

2023 USERS’ ONLINE VOTING IS COMPLETED.

Thank you for your participation and support of the nominees!

List of the laureates is available here.

8