Project
Residence at Prateek Edifice

Category 
Best Implemented Apartment / Private House Interior Design Project

About the project
The client brief for this apartment was not a very complicated or elaborate one as his main concerns were extremely simple and honest. The family looked for a house to be effortless, comforting, tranquil and non cluttered. There was no stress on any kind of over indulgence or opulence in any form and only a cheerful vibe and an up gradation in their overall quality of life was the sole expectation with the minimum amount of intervention in a restricted budget.
The existing four bedroom apartment had an abundance of daylight and ventilation through huge fenestrations also enabling majestic views of the skyline due to its location on the seventeenth floor of the building. Hence, there was an enormous potential in the already well oriented, spacious, breezy and day lit house that made the design soar high in its value.

Location
Noida, India

Project implementation year
2020

Extra visual materials (photos, videos etc.)
https://www.dropbox.com/sh/xlys8zi8rcfg3hg/AAB6eGUwcYeVbgIAQg_DlKv2a?dl=0

Applicant and authors of the project
Studio Meraki, design studio envisioned by Shweta Kaw, an architect with 15 years of experience in the industry including a successful role as a Sustainable Design Consultant in Singapore after completing her post graduation (Msc. Building performance & Sustainability) from the prestigious National University of Singapore. The Studio’s practice is diverse and ranges from architecture, green building design, interior & furniture design as well as graphics.
Design Team: Shweta Kaw, Mujahid Saifi, Rochi, Hirokjyoti.

Other participants
Furniture: Home Ettu, Walnut Interiors, Paras Timber
Photography: Visuary

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

0