Project
WE.LLA

Category

Best Project of Private Residence

About the project

Thanks to its layout, the house resembles an onion, or a nest-doll. When one moved from the entrance towards its center, he or she passes through several layers, which are the terrace, the perimeter comprising the rooms, the central hall, and the stairs.

Mind that the house doesn’t have any corridors – only the several cyclical orbits and an infinite range of walking routes. Several translucent doors mark the way from the open gallery to the indoor premises. Thanks to all the glass elements, these premises seem integrated with the surrounding landscape.

 In the very center of the house, there’s an inner garden, like a green heart of it.

Location

Bityagovo Village, Domodedovo, Moscow Region, Russia

Project design year

2021

Project website

https://wearchitects.ru/wella

Extra visual materials (photos, videos etc.)

https://disk.yandex.ru/i/sNm18AnYrqtPLQ

Applicant and authors of the project

WE architeam

Project status

Under construction

2023 USERS’ ONLINE VOTING IS COMPLETED.

Thank you for your participation and support of the nominees!

List of the laureates is available here.

13