Project
Eco House

Category 
Best Project of Building or Facility by Student

About the project
The house is located with due regard to the cardinal points. On the south, there is much glazing, and the sunlight provides additional heating. Panoramic windows on that side have foldable sun blinds. In the north, walls are recessed into the natural terrain. Brick walls are insulated with basalt wool and covered with wood.
The project provides for supply ventilation, a heat exchanger, storm water tanks, waste water filters, and water reuse in the house. Sanitary ware guarantees low water consumption, and household appliances use little power. Solar panels and collectors on the southern side enhance energy efficiency of the house.

Location
Norway

Project design year
2020

Applicant and author of the project
Angelina Ivanova, student of the Nizhny Novgorod State University of Architecture and Engineering

Status of the project
Conceptual design

Like the project? Vote and help it win the People's Choice Award!
Voting rules

0